Att reflektera är min superkraft.
Att stanna upp, känna hur det känns. På riktigt.
Det är så enkelt att rusa vidare utan avslut och att allt bara löper på. In i framtiden utan att peka ut riktningen. Det låter enkelt det här med att reflektera men är det så lätt?

Min egna upplevelse är att det är lite olika från gång till gång! Ibland kan jag känna motstånd till att sätta ord på det som varit, och klurigt att formulera det jag vill ha mer av. Det jag också vet är att det gör skillnad! Dessutom både roligt och lärorikt att gå tillbaka längre fram, läsa och se hur tankarna gått. Reflektionen utvecklar och jag lär känna mig själv. 

Tycker du det är klurigt är mitt bästa tips att:
~ Ställa frågor till dig själv. Notera utan att värdera svaren. Börja med en fråga i taget. Till exempel, Vad är jag tacksam för idag? Vad längtar jag efter?

~ Skapa en reflektionsstund varje dag och du behöver inte utvärdera och sätta intentionen för ett helt år direkt! Kanske en händelse eller en dag i taget.

~Börja med månadstema, då kan du reflektera riktat. Sätt en intention för månaden, reflektera sedan, hur blev det? Vad blev riktigt bra? Vad kunde varit annorlunda osv. För att skapa en intention brukar jag ställa mig frågan, vad längtar jag efter eller vad behöver jag? 

Jag får ny energi varje gång och jag reflekterar gärna med pennan i hand. I år har jag samlat mina bästa verktyg i ett häfte, allt från flödesskrivning, temaskapande och livshjul! Det här är mina förutsättningar för ett härligt 2023!

Börja reflektera nu, ingen idé att vänta. Effekterna kommer inom kort! Berätta gärna hur det går, jag är nyfiken! Vill du veta mer om hur jag gör, hör av dig! Då blir jag glad! ❤️