-YOGA-

Yogan i Green room bygger på Global yoga konceptet. Global Yoga är en utvecklande personlig yogaform anpassad till 2000-talets människa, där fysiska utmaningar varvas med mentala intentioner.

-YOGA -KRAFT

En klass med utmaningar i balans och styrka. En aktiv klass för värme och glöd med fokus på statiska positioner som görs i ett lugnare tempo. Allt i kombination med ditt andetag. Du genomför klassen utefter ditt behov och dina förutsättningar. Alla kan vara med! 

-YOGA -FLÖDE

En dynamisk klass med en mix av sköna flöden, mjuka rörelser och fysiska utmaningar. Du genomför positionerna efter egna förutsättningar i harmoni med ditt andetag. Alla kan vara med, både den mer erfarna yogin och den som är lite mer ovan.  

-YOGA YIN-

Yinyoga fokuserar på passiva positioner med en lätt mjuk stretch utförda i stillhet och medveten närvaro. Yinyoga är långsamt och statiskt. Positionerna hålls en längre stund, från cirka tre minuter och uppåt. I yin yoga vill vi komma åt kroppens bindväv istället för muskler.  Visste du att yinyoga aktiverar det parasympatiska nervsystemet som i sin tur producerar hormoner som får oss att må bra, känna lycka och harmoni!  Yinyoga ger möjligheten att stilla kropp och sinne, är avslappnande, minskar stress och oro. Med hjälp av bolster, filtar och klossar kan du anpassa positionerna så att det passar dina förutsättningar och behov! Välkommen precis så som du är!

-YOGA REST-

Välkommen till en återhämtande stund -för dig. En klass som riktar uppmärksamhet till att släppa taget och landa i stillhet. En klass med bekväma och mjuka positioner för att avlasta kroppen i så stor utsträckning som möjligt. En återhämtande stund för att vila sinnet och stilla tankarna. Den här klassen fokuserar på att landa bekvämt, avslappning, enkelhet och lätthet. Positionerna i denna klass hålls i 10 minuter och uppåt och vi använder mycket props som exempelvis filtar och bolster. Klassen innehåller även en djupavslappning, Yoga nidra.

-YOGA, FLÖDA och VILA-

You need a little bit of yin and a little bit of yang.

I denna klass kombineras kraften sköna flöden och fysiska utmaningar som tänder glöden inom dig, liksom kraften i att vila. Klassen kombinerar Yin och Yang på ett skönt sätt där du får lite av allt, samtidigt. Här skapas kraften för att stå stadigt i dig själv i både kropp och sinne.

-YOGA NIDRA-

Yoga nidra är en guidad djupavslappning och är även känd som ”yogisk sömn”. Visste du att nidra betyder sömn på sanskrit?

Yoga nidra är kravlöst och en adaptogen praktisering, vilket innebär att du får ut precis det som du behöver i stunden. Alla kan utöva yoga nidra, du kan bara göra det rätt. Du får en möjlighet till vila och återhämtning, en stund att bara vara och möjligheten att välkomna dig hem till dig själv!

-POP UP KLASSER-

Klasser som dyker upp då och då:

Agni 108. Agni betyder eld på sanskrit och detta är en klass med just fokus på eld! Detta är en kraftfull yogaklass som ger energi. Klassen innehåller armhävningar och andra stärkande övningar, inte helt oväntat med 108 repetitioner! Klassen bygger på det heliga talet 108. 1 står för den raka linjen, 0 för union och 8 för evighet. 108 går också att dela med talet 3. Talet 3 är ett vanligt magiskt tal i sagosammanhang, religioner och även i yogan. Alla tal som går att dela med talet 3 är därför extra kraftfulla, såsom 108. Detta är en koncept klass från global yoga!

Up side down. En lekfull klass med möjlighet till att vända upp och ner. Klassen är uppbyggd med förberedande positioner för en peak i huvudstående. Ta möjligheten att möta det lekfulla och chansen att få nya perspektiv från ett annat håll! Välkommen att känna pirret!

Find yor balance. En yogklass med fokus på balans på din mata. Klassen börjar med andningsövning och följs av balanserande asanas förenat med tankar som du kan ta med dig in i vardagen. Här kan du utmana dig i övningar för att hitta balansen. En yangklass med ett mjukt avslut i stilla positioner. En fin kombination för att hitta balansen hos just dig.

YIN and RELAX Yinyoga ger möjligheten att stilla kropp och sinne. Den här stunden är ett utrymme för dig att landa i vilan, länge. Att skapa en känsla av lugn och ro i stunden och inom dig.
Relax, refresh and recharge. Välkommen till yinyoga för att koppla av, återhämtas och fylla på med energi.


Yoga med fokus på chakra

Tänk dig ett hjul som snurrar för att fördela ett friskt flöde genom kroppen, det är just vad chakra kan liknas vid, ett hjul och det också översättningen på sanskrit. Enligt yogisk tradition så finns förutom den fysiska kroppen även av ett energisystem -chakrasystemet.

Chakrasystemet består av sju chakras som finns längs ryggraden. Livskraften som flödar genom hjulen får dom att snurra. Chakran kan också ses som energicentra som strävar efter balans, var och en för sig men också i förhållande till varandra.

I klassen fokuserar vi på ett chakra i taget, positioner som är passande för varje chakra och som bidrar till att livskraften kan flöda fritt genom alla hjulen, -genom kroppen. Vi startar från rotchakrat för att i slutet av klassen känna flödet av energi hela vägen till kronchakrat.

Varmt välkommen till en klass för att låta energin flöda.

Asana, yjjayi and you

Vill du utforska yogans asanas? Vill du finslipa din teknik i positionerna?

Välkommen till en workshop där vi går igenom grundläggande asanas i syfte att du ska få ut det du behöver på yogamattan i varje position. Vi går igenom grundläggande teknik, hur andetag och rörelse kan flöda gemensamt.

Varmt välkommen, van yogi eller du som är nyfiken och vill prova yoga för första gången. Passar dig som vill komma igång med yoga eller utveckla din praktik. Vi utgår från dig, precis som du är!